zippo

    sadece atesleme eylemiyle kalmayarak kisilerin kendisiyle farkli figurlerde iliskiye girmesinide saglar. mesela pantolona surterek ya da kapagini eli bir ileri bir geri yaparak artistik bir bicimde acabilir ve zippoyu atese verebiliriz. a-z arasi serileri bulunmaktadir. alfabetik bir kalitesi vardir. 'a' serisi en kaliteli, 'z' serisi ise en kalitesiz-ucuz turleridir.
    (16.10.2006 11:01)

git gidebilirsen

    iki insan arasında gecen bir diyaloga konu olabilecek söz öbesidir. genellikle karşı taraf şöyle bir şey dediği zaman bu deyiş kullanılır:

    - giderim..
    - git gidebilirsen..

    burada karşı tarafa alttan 'sıkıysa git' mesajı verilir. ama karşı taraf sırf bu çıkıştan sebep gidesi yoksa bile gider. artislik yapan da 'harbiden gitti' diye sayıklar.
    (10.10.2006 09:23)

temrin

    öncelikle yapılacak iş temrin sayfasına yazılır, çizilir. malzemelerin listesi oluşturulur. daha sonra işi yapacak yol belirlenir ve yine temrin sayfasına dökülür. teoride her şey bittikten sonra pratiğe geçilerek temrin hazırlanılır. amaç; kişinin ne yaptığını bilmesi ve aynı zamanda bunu pratiğe dökerek özel becerisini de arttırmasıdır.
    (10.10.2006 09:17)

bakış açısı

    bireylerin olaylari kendi duygu ve dusuncelerine gore yormasidir. bulunan psikolojik durum ve zamana endeksli gormus gecirmislik, yasanilanlar, kulturumuz de olaylara bakis acimizi direk olarak degistirir.
    (06.10.2006 08:37)

sürünmek

    insanin dibe vurdugunu ve artik ayakta duramadigini anlatir. yere dusulmustur ve kaldiracak kimsecikler yoktur. aci cekilerek suruklenilir bir sure. kimsenin el vermeyecegini anladigimiz vakit akil basa toplanir ve silkelenilir. surune surune yurumeyide ogreniriz.
    (06.10.2006 08:35)

namus

    olmayan bir kavramdir. zaman namus bekciligi zamanidir ama herkes kendinden sorumludur. yani kimse kimsenin namusu ya da helali olamaz dusuncesindeyim. herkes kendinden sorumlu oldugu gibi eger bir namusta varsa o da kendinden sorulur. 'ar' ile ayni manadadir sadece. iki bacak arasindan sorulacak bir kavram degildir.
    (03.10.2006 09:21)

kadın doğulmaz kadın olunur

    öyleyse bülent ersoy'a da kadın diyebilecegimiz önermedir. mevlana haklı söylemiş öyleyse; ya oldugun gibi görün, ya göründügün gibi ol.
    (02.10.2006 07:05)

ramazan sevinci

    ramazan ayinda hissettigimiz duygulardır. belki simdilerle hissedemiyoruz, belki simdilerde ramazan ayları eski sicakliginda degil. ama ramazan sevinci var yinede icimizde, onun verdigi huzur ve birazda tatli gerginlik. ramazan sevinci iste, anlam veremiyor insan, güzeli de bu ya.
    (02.10.2006 06:50)

boğaziçi

    istanbul'un iki yakasının arasındaki bölümü teşkil etmektedir. çevresine koğuşlanmış mühitler ise genellikle nezih ve zengin yerlerdir. görsel açıdan bize en güzel görüntüleri sunarlar boğaz manzarası itibariyle. yaşanacak yerdir boğaziçi.
    ayrıca kargo'nun yalnızlık mevsimi albümünden güzel bir şarkıdır.

    hayat doğuda sessizlik suskunluk anlamında
    batıda ise değerli bir taş sanki
    susmak doğuda erdem meziyet anlamında
    batıda ise değersiz bir hak gibi

    ayır bizi boğaziçi kurtar beni boğulmadan
    ayır bizi boğaziçi kutsa beni atlamadan

    gülmek doğuda utanç kibir anlamında
    batıda ise doğal bir istek sanki
    bilgi doğuda saygınlık itibar anlamında
    batıda ise paraya endeksli
    ayır bizi boğaziçi
    anlat bizi ayırmadan
    acı, ağrı ve sonsuz çile
    politikayla yok hiç bir dilde
    (02.10.2006 06:32)

birinci ramazan zirvesi

    kimseyi tanimadigim ve henuz bir okur oldugum halde gelmek istedigim zirvedir. oncelikle tanimlarimi girip belki vampir olmaya hak kazanabilirim. okurda olsam gelecegim ramazan zirvesi.
    (30.09.2006 08:58)

sayfa: 1...-3-4-5

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.